4000 Days

Titul v originále: 4000 Days

Žánr: komedie
Jazyk: angličtina
Postavy: muži 2 ženy 1

Peter Quilter (Velká Británie)

4000 DNŮ (4000 DAYS)

přeložila Marta Skarlandtová

2 m, 1 ž

komedie

V Michaelově mozku se utvořila krevní sraženina a uvrhla ho na tři týdny do kómatu. V nemocnici se o něho stará jeho zahořklá matka Carol a jeho nudný, ale starostlivý partner Paul. Oba spojuje smutek nad Michaelovým stavem, ale také vzájemná nevraživost. Když se Michael probere, vyjde najevo, že z paměti mu zcela zmizelo posledních jedenáct let života. Z posledních 4000 dní si nepamatuje vůbec nic. Nepamatuje si vůbec nic z toho, co prožil s Paulem, ba ani netuší o jeho existenci. Paul musí bojovat o to, aby Michaelovu paměť obnovil, kdežto Caroliným cílem je, zcela ho z Michaelova života vyloučit. Michael, jinak stále okouzlující a vtipný, se však ve své rekonvalescenci soustřeďuje na něco úplně jiného: snaží se na zeď svého nemocničního pokoje namalovat velkou nástěnnou fresku. Výraz své ztráty, svých nadějí a své touhy žít život muže, kterým byl před jedenácti lety. Nikoli muže, který se z něho mezitím (vedle Paula) stal.

S výchozí, velmi vyhrocenou situací se musí postupně všechny tři postavy vyrovnat. Když Michael nakonec odchází z nemocnice, začíná zcela nová etapa jejich života.

Hra měla českou premiéru v únoru 2017 v Divadle Ungelt v Praze.

Jsme tu pro vás

Zašleme vám k nahlédnutí či studiu vybrané texty, pomůžeme s výběrem vhodných her do vašeho repertoáru, objednáme aktuální hry ze zahraničí a sledujeme pro vás nejnovější dramatické počiny z domova i ze světa.

Michal Kotrouš

zasílání a archiv textů, agantáž pro ČR a německojazyčnou oblast

tel: +420 603 265 067
email: michal.kotrous@aura-pont.cz