Peter Quilter na stříbrném plátně

Nový film Judy, jehož předlohou byla divadelní hra Petera Quiltera Na konci duhy, vchází v polovině února do českých kin. 

V titulní roli s Renée Zellweger doposud sklízel snímek samé úspěchy. Renée Zellweger získala za roli úchvatné ale životem ztrápené Judy Garland nejprve Zlatý Globe a později i Filmovou cenu Britské akademie (BAFTA). V pondělí 10. února se také rozhodne o tom, jestli se herečce podaří proměnit i nominaci na Oscara. V neposlední řadě si kritika snímek cení i pro kvalitní výpravu - kostýmy, masky i make-up.

Hra, která je předobrazem filmového zpracování, skvěle balancuje na hranici komična a tragiky. Peter Quilter, jehož oborem jsou zejména pozitivní ale nikoliv jednoduché či bezduché komedie, tentokrát sáhl k poněkud temnější látce. Tu však nazírá s pochopením a se svou typickou schopností nahlížet svět s humorem. Hra Na konci duhy v překladu Jitky Sloupové měla českou premiéru roku 2006 s Hanou Maciuchovou v hlavní roli. Text hry je dostupný v našem katalogu a práva k jeho uvedení na území ČR nejsou filmovým zpracování nijak omezena.