Nová soutěž pro dramatiky a dramatičky

V Brně vznikla nová soutěž pro dramatičky a dramatiky – divadlo Radost hledá nejlepší původní divadelní hru určenou pro děti a mládež.

Zájemci tak mohou zkusit své štěstí v prvním ročníku soutěže, která je otevřená úplně každému – jak talentovaným laikům, tak i profesionálům. Na autora vítězného textu čeká 30 000,- Kč a šance vidět svou hru na jevišti.

O SOUTĚŽI

Soutěž vyhlásilo brněnské Divadlo Radost s cílem rozpohybovat v českém tvůrčím prostředí vznik původních dramatických textů určených pro děti a mládež.

Záměrem je pobídnout autory a autorky k tvorbě textů pro mladé publikum a nejzajímavější hry případně uvést na jevišti,“ říká k soutěži ředitel divadla Pavel Hubička. Soutěž není věkově omezena a může se jí zúčastnit každý, kdo splní soutěžní podmínky.

Chceme dát šanci opravdu každému. Soutěž je anonymní, takže zaslané texty budou posuzovány skutečně jen podle kvality. Pokud se ukáže, že vítěznou hru napsal dvanáctiletý talent, tím líp,“ dodává Pavel Hubička.

Až do 15. března 2023 tak mohou zájemci zasílat texty svých divadelních her v českém jazyce, které bude následně posuzovat odborná porota.

Vítězný text získá Cenu poroty, která je honorována částkou 30 000,- Kč. Udělena bude rovněž Cena diváků za nejlepší inscenované scénické čtení jednoho z finálních soutěžních textů. Vyhlášení vítězů, stejně jako uvedení finálních textů v podobě inscenovaného scénického čtení, proběhne na 2. ročníku Festivalu Radosti na podzim 2023.

VÍCE V TISKOVÉ ZPRÁVĚ ZDE.